INFORMACJE

Blog prowadzony przez Michała Korościela, dziennikarza Radia Zet i komentatora Eurosportu.

  • #1 napisane przez ~Lars
    około 1 lat temu

    Gunnestad FOREVER:-) proponuję oprócz bloga założyc stronę o tym zawodniku.Nie tylko Pan ma do niego sentyment jak wspominał podczas ostatniej transmisji Indianerna-Vetlanda.Pozdrawiam.

  • #2 napisane przez ~Lars
    około 1 lat temu

    Brawa za napis na koszulce w magazynie ekstraligi z 9 sierpnia!:-) Następnym razem proponuję jakiś nadruk z Larsem.
    Pozdrawiam

  • #3 napisane przez ~Chickandsport
    około 8 miesiące temu

    Białko, od którego nie przytyjesz – Informacja prasowa

    Wszyscy wiemy, że wysokobiałkowe jedzenie = regeneracja i wzrost masy mięśni po wysiłku. Ale uwaga – jeśli spożywamy białko w nieodpowiednich ilościach, zaprzepaścimy trud włożony w trening i możemy nawet… przytyć.
    Wyobraźcie sobie sportowca, który przygotowuje się do występu na igrzyskach olimpijskich. Lata wyrzeczeń i ciężkiej pracy, litry wylanego potu – wszystko po to, by osiągnąć wymarzony cel. Ale nawet jeden szczegół, taki jak zły posiłek lub niewystarczająca ilość snu przed zawodami, może sprawić, że cały ten wysiłek pójdzie na marne. Przywiązywanie uwagi do detali to klucz do sukcesu w sporcie. I dotyczy to nie tylko zawodowców, ale każdego z nas. Możliwe, że godziny spędzone na siłowni marnujesz z jednej przyczyny – złej praktyki w spożywaniu białka.
    Na efektywność naszego treningu mają wpływ dwa kluczowe elementy – ilość oraz jakość (pochodzenie) spożywanego białka. Co powinniśmy o nich wiedzieć?

    1. Potrzebujesz 2 razy więcej białka niż inni
    Mężczyźni i kobiety powinni go spożywać kolejno 56g i 46g dziennie. Mówimy tutaj jednak o osobach, które rzadko są aktywne i prowadzą siedzący tryb życia. A im więcej przerzuconych kilogramów i przebiegniętych kilometrów, tym nasze zapotrzebowanie jest wyższe. Szacuje się, że osoby uprawiające sport powinny spożywać dwa razy więcej białka, czyli ok. 1,8g na kilogram masy ciała na dobę. Żeby proces anaboliczny był efektywny, musimy również zwrócić uwagę na to, jaką ilość białka spożywamy w jednym posiłku. Badacze i trenerzy personalni radzą, by nie przekraczała ona 20g na porcję – bo nadmiar białka może przekształcić się w tłuszcz.

    2. Białko z mięsa to odpowiedni rodzaj protein
    Niektóre z 21 aminokwasów nasz organizm wytwarza samodzielnie, inne musimy mu dostarczyć z zewnątrz. Tę potrzebę zaspokaja tzw. białko kompletne, które zawiera wszystkie dziewięć brakujących aminokwasów. Gdzie je znajdziemy? Przede wszystkim w mięsie, jajach czy nabiale.

    Dlaczego Chicks&Sport pomagają efektywnie trenować?
    - Bardzo ważne jest regularne i systematyczne spożywanie białka przy różnych posiłkach – także przekąskach. Chicks&Sport są więc doskonałym uzupełnieniem diety sportowca.
    - Duża zawartość białka: jedna porcja Chicks&Sport zawiera 17g, co stanowi optymalną ilość przyswojonych protein w jednym posiłku
    - Chicks&Sport to najwyższej jakości filet z piersi kurczaka, który zawiera czyste białko z mięsa, tzw. białko kompletne

Brak trackbacków.